JomSolat  for Samsung Galaxy Mega 5.8

JomSolat

V1.1.2610 Stable Version

4.0 5.73MB 100k+
DOWNLOAD
Virus free No ads
  • JomSolat  for Samsung Galaxy Mega 5.8
  • JomSolat  for Samsung Galaxy Mega 5.8

Description

Aplikasi belajar Solat untuk kanak-kanak bermula umur 3 tahun

Samsung Galaxy Mega 5.8 smartphone was launched in June 2013. The phone comes with a 5.80-inch touchscreen display with a resolution of 540 pixels by 960 pixels. Samsung Galaxy Mega 5.8 price in India starts from Rs. 19,000.

The Samsung Galaxy Mega 5.8 is powered by 1.4GHz dual-core it comes with 1.5GB of RAM. The phone packs 8GB of internal storage that can be expanded up to 64GB via a microSD card. As far as the cameras are concerned, the Samsung Galaxy Mega 5.8 packs a 8-megapixel primary camera on the rear and a 1.9-megapixel front shooter for selfies.

The Samsung Galaxy Mega 5.8 runs Android 4.2 and is powered by a 2600mAh removable battery. It measures 162.60 x 82.40 x 9.00 (height x width x thickness) and weigh 182.00 grams.

The Samsung Galaxy Mega 5.8 is a dual SIM (GSM and GSM) smartphone that accepts Micro-SIM and Micro-SIM. Connectivity options include Wi-Fi, GPS, Bluetooth and 3G. Sensors on the phone include Compass Magnetometer, Proximity sensor, Accelerometer, Ambient light sensor and Gyroscope.

MORE

How to download JomSolat form Samsung Galaxy Mega 5.8?

  1. Check the Android version to verify compatibility of JomSolat with Samsung Galaxy Mega 5.8.
    Find Android version: go to "Settings" - "About the phone" - "Android version". Make sure JomSolat is compatible with Samsung Galaxy Mega 5.8.
  2. Click the download button to download JomSolat in Samsung Galaxy Mega 5.8.
  3. Once the download and installation are complete, find JomSolat in your home screen and tap the icon to open it.

App Reviews for Samsung Galaxy Mega 5.8

  • faris syahmi
    Hebat!!
    Tapi kenapa tak letak cara berwuduk sekali , kan lebih bagus.. :-)
  • Faizza Izza
    Terbaikk
    Panduan yang benar2 mudah buat kanak2 belajar menunaikan sembhyg dgn cara yg btl..
  • Amir Haziq
    Galaxy note 2
    Just used it ..and it very good ..love it ..but i think you should be more updated ! Good job :*
  • Saidatul Akma
    Satu usaha yg bagus untuk anak- anak kite.
  • TheMufakkir
    Bagus!
    Semoga Allah mengganjari kebaikan.
  • hakim dom
    Sangat Berguna
    Merupakan aplikasi yang terbaik.
  • siti normah
    Alhamdulilah
    Penerangan cara belajar sangat jelas
  • shikin shem
    Alhamdulillah
    Syukran. Allah sahaja yg dapat membalas usaha kalian
  • Faizal Din
    good
    apps ney cgt mnark... mmudh kn adk sy blaja solat... trus kn untok sdia kn apps yg lagi mnark
  • adnan harun
    sangat baik dan moga usaha anda mendapat rahmat dari allah
  • naza dina
    Alhamdullilah
    Terima Kasih boleh saya belajar sembahyang setelah sekian lama..
  • A Google User
    Samsung S2-Naz
    Saya amat berpuas hati dgn app. Ini. Mudah utk mengajar anak saya.juga baik utk memperbaiki sebutan utk org dewasa.Alhmdulillah...
  • Amin Madrid
    Apps Bagus
    Sesuai utk kanak2 ingin belajar solat.
  • Nurlailatul Bolkiah Abdullah
    Syukur
    Saya memang mencari-cari cara mengajar anak solat. Apps ini adalah yang terbaik. Semoga hidup pihak tuan yang mencipta apps ni dirahmati dan diberkati Allah s.w.t. Terima kasih banyak2.
  • Hakim Hayat
    Alhamdulillah
    Terima kasih kerana membangunkan aplikasi ini.
  • Mohd Zulkefle
    amat berguna
    untuk memperbaiki bacaan dalam solat agar lebih kusyuk... TAKBIR!!!
  • Mohd Shahran bin Daud
    Bagus betul.
    Semoga pembuat app ni dilimpahi pahala. Sangat berguna app ni.
  • Abdul Aziz Mohamed
    Good Apps.. Jazakallah
    Antara aplikasi solat terbaik. .
  • Norliza Ahmad
    The best manual for solat
    I am currently watxhing astro salam muslim. Saw ur program. I terus download. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
  • Wawa Mysarah
    Good
    Apps ni dah banyak membantu adik adik dlm solat...saya pun blh ikut blajar sama...alhamdulillah...
  • Ida Salim
    Panduan Berguna
    Memudahkan untuk mengajar anak2 saya untuk solat..
  • Ishak Hamza
    It realy help me
    I like it
  • Abdul Hakim
    Terbaik !!!
    Terima kasih.. Ia juga boleh membantu saya memperbetul bacaan saya dalam solat... Sangat berguna applika si ni !!! Teruskan ...saya support kamu !!
  • hazilah ibrahim
    Aplikasi yang sangat membantu..ringkas dan mudah
  • maiki 9419
    muslimbrother👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    terimakasih banyak kerana membuat aplikasih yg bermanfaat ini semoga (allah) memberkati kamu selalu (allahuakbar) muslim brother
  • A Google User
    Mabruk!
    Terbaik, keep up the awesomeness. Can't wait for more apps from Kauthar! inshaallah.
  • A Google User
    Chantekkkk
    Working great on my Jellybean. Nice apps, it would be nicer to have English version
  • Kecik Nonoy
    Alhamdulillah
    Syukur dan terima kasih app yg amat baik tetapi masih ada kelemahan force close harap diperbaiki lagi..
  • Raihan Shoppe
    Audio kurang jelas
    Salam. tq atas app yg sgt bermanafaat ini. Minta supaya kualiti audio ditambah baik kerana kurang jelas wpum sudah max volume. Syukran.
  • nurul yusof
    Bagus
    App yang bagus utk belajar solat
  • Nirhana Aziz
    Terbaik
    Alhamdulilah.. Semoga Allah beri ganjaran syurga kpd pereka aplikasi ini..amin
  • A Google User
    Sham.
    Trima kasih appkasi niw byk maaffaatnye.good..
  • mumtaz johari
    MUMTAZ
    Alhamdulillah terjumpa aplikasi yang sangat bagus
  • A Google User
    rashida
    app yg menarik.ank2 mahupun orgdewasa mudah mplajari solat dan mghafal bacaan2 tahiyat akhir,doa qunut..trma ksih.
  • A Google User
    Galaxy tab 2 10.1
    Bagus tidak ada masaalah lain kecuali tolong sediakan mode landscape untuk tab,, harap di betulkan,,
  • designer free lancer
    Jom solat is the best islamic education system
    Sangat membantu tq for mr din who suggested the application.
  • A Google User
    Tahniah
    Terima kasih kerana menyediakan Apps percuma yang menarik dan amat mudah digunakan untuk anak-anak yang baru belajar sembahyang, malah cukup sesuai juga untuk orang dewasa. Terjemahan dan sebutan yang disediakan cukup baik. Teruskan usaha murni anda. Tahniah sekali lagi.
MORE
JomSolat

JomSolat

5.73MB

DOWNLOAD

DOWNLOAD