JomSolat  for Lenovo Vibe Z

JomSolat

V1.1.2610 Stable Version

4.0 5.73MB 100k+
DOWNLOAD
Virus free No ads
  • C Launcher
  • JomSolat  for Lenovo Vibe Z
  • JomSolat  for Lenovo Vibe Z

Description

Aplikasi belajar Solat untuk kanak-kanak bermula umur 3 tahun

Lenovo Vibe Z smartphone was launched in November 2013. The phone comes with a 5.50-inch touchscreen display with a resolution of 1080 pixels by 1920 pixels at a PPI of 401 pixels per inch.

The Lenovo Vibe Z is powered by 2.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800 processor and it comes with 2GB of RAM. The phone packs 16GB of internal storage cannot be expanded. As far as the cameras are concerned, the Lenovo Vibe Z packs a 13-megapixel primary camera on the rear and a 5-megapixel front shooter for selfies.

The Lenovo Vibe Z runs Android 4.3 and is powered by a 3000mAh non removable battery. It measures 149.10 x 77.00 x 7.90 (height x width x thickness) and weigh 145.20 grams.

The Lenovo Vibe Z is a single SIM (GSM) smartphone that accepts a Micro-SIM. Connectivity options include Wi-Fi, GPS, Bluetooth, FM, 3G and 4G. Sensors on the phone include Compass Magnetometer, Proximity sensor, Accelerometer and Ambient light sensor.

MORE

How to download JomSolat form Lenovo Vibe Z?

  1. Check the Android version to verify compatibility of JomSolat with Lenovo Vibe Z.
    Find Android version: go to "Settings" - "About the phone" - "Android version". Make sure JomSolat is compatible with Lenovo Vibe Z.
  2. Click the download button to download JomSolat in Lenovo Vibe Z.
  3. Once the download and installation are complete, find JomSolat in your home screen and tap the icon to open it.

App Reviews for Lenovo Vibe Z

  • maiki 9419
    muslimbrother👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    terimakasih banyak kerana membuat aplikasih yg bermanfaat ini semoga (allah) memberkati kamu selalu (allahuakbar) muslim brother
  • A Google User
    Chantekkkk
    Working great on my Jellybean. Nice apps, it would be nicer to have English version
  • Faizal Din
    good
    apps ney cgt mnark... mmudh kn adk sy blaja solat... trus kn untok sdia kn apps yg lagi mnark
  • A Google User
    Tahniah
    Terima kasih kerana menyediakan Apps percuma yang menarik dan amat mudah digunakan untuk anak-anak yang baru belajar sembahyang, malah cukup sesuai juga untuk orang dewasa. Terjemahan dan sebutan yang disediakan cukup baik. Teruskan usaha murni anda. Tahniah sekali lagi.
  • Nurlailatul Bolkiah Abdullah
    Syukur
    Saya memang mencari-cari cara mengajar anak solat. Apps ini adalah yang terbaik. Semoga hidup pihak tuan yang mencipta apps ni dirahmati dan diberkati Allah s.w.t. Terima kasih banyak2.
  • Faizza Izza
    Terbaikk
    Panduan yang benar2 mudah buat kanak2 belajar menunaikan sembhyg dgn cara yg btl..
  • Amir Haziq
    Galaxy note 2
    Just used it ..and it very good ..love it ..but i think you should be more updated ! Good job :*
  • Ishak Hamza
    It realy help me
    I like it
  • Wawa Mysarah
    Good
    Apps ni dah banyak membantu adik adik dlm solat...saya pun blh ikut blajar sama...alhamdulillah...
  • shikin shem
    Alhamdulillah
    Syukran. Allah sahaja yg dapat membalas usaha kalian
  • Norliza Ahmad
    The best manual for solat
    I am currently watxhing astro salam muslim. Saw ur program. I terus download. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
  • adnan harun
    sangat baik dan moga usaha anda mendapat rahmat dari allah
  • A Google User
    rashida
    app yg menarik.ank2 mahupun orgdewasa mudah mplajari solat dan mghafal bacaan2 tahiyat akhir,doa qunut..trma ksih.
  • designer free lancer
    Jom solat is the best islamic education system
    Sangat membantu tq for mr din who suggested the application.
  • naza dina
    Alhamdullilah
    Terima Kasih boleh saya belajar sembahyang setelah sekian lama..
  • Nirhana Aziz
    Terbaik
    Alhamdulilah.. Semoga Allah beri ganjaran syurga kpd pereka aplikasi ini..amin
  • A Google User
    Galaxy tab 2 10.1
    Bagus tidak ada masaalah lain kecuali tolong sediakan mode landscape untuk tab,, harap di betulkan,,
  • Abdul Aziz Mohamed
    Good Apps.. Jazakallah
    Antara aplikasi solat terbaik. .
  • siti normah
    Alhamdulilah
    Penerangan cara belajar sangat jelas
  • mumtaz johari
    MUMTAZ
    Alhamdulillah terjumpa aplikasi yang sangat bagus
  • Raihan Shoppe
    Audio kurang jelas
    Salam. tq atas app yg sgt bermanafaat ini. Minta supaya kualiti audio ditambah baik kerana kurang jelas wpum sudah max volume. Syukran.
  • Mohd Zulkefle
    amat berguna
    untuk memperbaiki bacaan dalam solat agar lebih kusyuk... TAKBIR!!!
  • TheMufakkir
    Bagus!
    Semoga Allah mengganjari kebaikan.
  • Mohd Shahran bin Daud
    Bagus betul.
    Semoga pembuat app ni dilimpahi pahala. Sangat berguna app ni.
  • A Google User
    Sham.
    Trima kasih appkasi niw byk maaffaatnye.good..
  • Abdul Hakim
    Terbaik !!!
    Terima kasih.. Ia juga boleh membantu saya memperbetul bacaan saya dalam solat... Sangat berguna applika si ni !!! Teruskan ...saya support kamu !!
  • Hakim Hayat
    Alhamdulillah
    Terima kasih kerana membangunkan aplikasi ini.
  • faris syahmi
    Hebat!!
    Tapi kenapa tak letak cara berwuduk sekali , kan lebih bagus.. :-)
  • A Google User
    Samsung S2-Naz
    Saya amat berpuas hati dgn app. Ini. Mudah utk mengajar anak saya.juga baik utk memperbaiki sebutan utk org dewasa.Alhmdulillah...
  • hakim dom
    Sangat Berguna
    Merupakan aplikasi yang terbaik.
  • nurul yusof
    Bagus
    App yang bagus utk belajar solat
  • hazilah ibrahim
    Aplikasi yang sangat membantu..ringkas dan mudah
  • A Google User
    Mabruk!
    Terbaik, keep up the awesomeness. Can't wait for more apps from Kauthar! inshaallah.
  • Amin Madrid
    Apps Bagus
    Sesuai utk kanak2 ingin belajar solat.
  • Ida Salim
    Panduan Berguna
    Memudahkan untuk mengajar anak2 saya untuk solat..
  • Kecik Nonoy
    Alhamdulillah
    Syukur dan terima kasih app yg amat baik tetapi masih ada kelemahan force close harap diperbaiki lagi..
  • Saidatul Akma
    Satu usaha yg bagus untuk anak- anak kite.
MORE
JomSolat

JomSolat

5.73MB

DOWNLOAD

DOWNLOAD