Kad Hari Raya AidilAdha 2017

Kad Hari Raya AidilAdha 2017 Apk

1,000+| 26.74MB|
  | Free
Kad Hari Raya AidilAdha 2017Kad Hari Raya AidilAdha 2017Kad Hari Raya AidilAdha 2017Kad Hari Raya AidilAdha 2017Kad Hari Raya AidilAdha 2017

Description

Selamat Hari Raya AidilAdha.

Hari Raya Aidiladha (bahasa Arab: 'Eid Ul-Adha) atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.

Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah kerana ingin mendekatkan diri kepada-Nya.


Kad Hari Raya AidilAdha adalah sangat mudah untuk digunakan, ia datang dengan pelbagai gambar menarik dan cantik. Antara fungsi-fungsi yang boleh didapati adalah:
1. Wishes Cards
- Fungsi ini membolehkan anda untuk memasukkan nama dan mesej anda dalam imej. Anda boleh menghantar bersama-gambar yang telah meletakkan nama dan mesej anda atau anda boleh menyimpannya di dalam galeri foto peranti anda dihantar kemudian.
2. Photo Frames
- Fungsi ini membolehkan anda bingkai gambar dengan gambar yang menarik dan menghantar terus kepada ibu tercinta anda dan juga rakan-rakan anda atau menyimpan mereka di dalam galeri foto peranti anda dihantar kemudian.
3. E-Kad
- Fungsi ini adalah sangat mudah di mana anda hanya perlu memilih Percuma Eid Al-Adha Kad pilihan anda dan anda boleh menghantar kepada rakan-rakan anda atau menyimpan peranti anda dalam galeri. Anda juga boleh membuat Eid Al-Adha Kad sebagai kertas dinding peranti anda.


Muatturun Kad Hari Raya AidilAdha sekarang & kongsikan bersama keluarga & rakan-rakan anda.

Addtional Information

 • Total Downloads

  1,000+

 • Latest Version

  1.0

 • Updated

  2017-09-01

 • Category

  Photography

 • Requires Version

  15

 • Package name

  com.nimilaapps.aidiladha

 • Md5

  d8627cfbf85381ad953fc3b1f351261a

 • Developer

  NimilaApps

Previous Versions

How to install Kad Hari Raya AidilAdha 2017 APK?

1. Check the Android version to verify compatibility of Kad Hari Raya AidilAdha 2017 APK with your smart phone;Find Android version: go to "Settings" - "About the phone" - "Android version". Make sure Kad Hari Raya AidilAdha 2017 is compatible with your Android phone.
2. Click the download button to download Kad Hari Raya AidilAdha 2017.Once the download completed,find Kad Hari Raya AidilAdha 2017 in your download folder or notification center and tap the icon to install the APK.
3. Find Kad Hari Raya AidilAdha 2017 icon in your home screen then tap the icon to open it.